Het bruidsboeket

Het bruidsboeket

Droomde jij ook al als klein meisje van jouw bruiloft? Had je toen ook al een mooi bruidsboeket vast? Vast wel. Het boeket is namelijk echt een item dat niet mag ontbreken op jullie trouwdag. De schoonheid van het bruidsboeket zit in vaak in de details en is daarnaast een belangrijk accessoires waar je net even wat meer aandacht aan mag geven. Als je goed naar het bruidsboeket kijkt, zie je dat het veel meer is dan alleen een bos bloemen. Het is een stijl, een statement. Heb jij al een idee wat je wilt?

Symboliek van het bruidsboeket

Het bruidsboeket komt vanuit een eeuwenoude traditie die geluk en vruchtbaarheid symboliseert. Het gooien van het boeket is bedoeld om dat geluk aan anderen te geven, lief toch?! Maar tegenwoordig is het bruidsboeket veel meer dan dit. Het is voor de bruid een manier om te laten zien wie ze is en waar ze voor staat. Maak een moodboard met allemaal afbeeldingen van bruidsboeketten die jij mooi vindt en overleg dit met jouw bruidsbloemist. Zo kom je samen tot het mooiste resultaat. En als je jouw bruidsboeket dan weggooit aan het einde van jullie trouwdag, denk je dan even aan het geluk dat je aan een ander geeft ;-).

Roze bruidsboeket met rozen en eucalyptus

Ultieme accessoires

Voor de bruid is het boeket haar ultieme accessoire. Bloemen worden niet alleen gekozen vanwege hun symbolische aard, maar ook vanwege hun kleur, textuur en vorm. Als aanvulling op jouw persoonlijke stijl, smaak en de look en feel van de trouwdag. Jij draagt het boeket gedurende de hele dag dus het moet én comfortabel zijn, maar ook super duper pretty! Let er bij het kiezen van de stijl van jouw bruidsboeket op dat het boeket bij jouw trouwjurk en je eigen figuur past. Er zijn geen vaste regels, maar je moet wel rekening houden met de verhoudingen. Het boeket mag je look natuurlijk niet overheersen.

Bruidsboeket bruidslelies witte bloemen op een rood fluwelen bankje

Persoonlijke herinneringen

Het is ook zo mooi om een persoonlijk element toe te voegen aan het bruidsboeket. Dit kun je doen door een bloem met een mooie herinnering aan een dierbare, maar ook kun je met het lint om het boeket natuurlijk iets speciaals doen. Wie weet droeg jouw lieve oma altijd een bloesje van kant en kies je daarom voor een mooi kanten lint. Zo maak je het boeket nog persoonlijker en is diegene er toch ook een beetje bij op deze belangrijke dag. Heb je hier al over nagedacht?

Boeket meets the dress

Natuurlijk is het ook heel belangrijk om een bruidsboeket te kiezen die bij je bruidsjurk past. Kijk naar wat jij mooi vindt. Ik vraag ook altijd naar jouw jurk, zodat ik weet welke vorm er het beste bij past. Wat ook heel leuk is, is als er een bloemenpatroon in jouw trouwjurk voorkomt, deze terug te laten komen in het boeket.

Het bruidsboeket is dus een item waar je net even wat meer over na mag denken. Ik help je graag met het kiezen van de juiste vorm, stijl, kleur en bloemen voor jouw boeket. Verzamel alvast wat voorbeelden van boeketten die je mooi vindt. Zo kun je alvast aangeven wat je mooi vindt en help ik je verder op weg met de juiste keuze maken. Ik kijk er nu al naar uit om kennis met je te maken!

Fotografie: foto linksboven: Eline Nijburg, andere foto’s Flower Studio Michèle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *